Alles over theorie en het theorie-examen

Wanneer je het praktijkexamen wilt doen moet je in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Veel leerlingen denken het theorie-examen ‘wel even te halen’, maar slechts de helft van de leerlingen slaagt voor het theorie-examen in één keer! Om te slagen voor je theorie-examen is een goede instelling en een goede voorbereiding dus heel belangrijk.

Het theorie-examen

Het theorie-examen wordt afgenomen in het CBR examencentrum Schelluinen/Gorinchem. Het examen bestaat uit drie onderdelen: 40 vragen over wetten, verkeersregels, verkeersinzicht en risico’s (hiervan moet je er minimaal 35 goed beantwoorden) en 25 vragen over gevaarherkenning (van deze vragen moet je er minimaal 13 goed beantwoorden).

iTheorie

Hulp nodig met het leren van je theorie? Kies dan voor het iTheoriepakket. iTheorie is een complete theorie-opleiding die bestaat uit o.a. een digitaal theorieboek, 50 theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles.

Wil je gebruik maken van iTheorie? In plaats van € 69,00 betaal je bij MariGO slechts € 39,00 voor het gehele pakket.

Het theorie-examen aanvragen

Je kunt zelf je theorie-examen aanvragen via de website van het CBR. Stel je theorie-examen niet te lang uit! Ben je onvoldoende bekend met de theorie, dan ga je onzekerder rijden. Bedenk wanneer je het examen wilt doen en reserveer het examen al vast. Kun je goed leren? Dan kun je het examen iets sneller in de toekomst reserveren dan wanneer je niet zo goed bent in leren. Het op tijd reserveren van het theorie-examen heeft als voordeel dat je naar deze datum kunt toewerken. Neem ruim de tijd om de lesstof te leren en om oefenen. De huiswerkbelasting is ongeveer 30/40 uur. Uiterlijk voor je 15e rijles moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen!