Alles over onze lessen

Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel jij je rijbewijs haalt is natuurlijk afhankelijk van wat jij wilt, maar hangt vooral af van jouw ervaring en leersnelheid!

Hoe ziet je rijles eruit?

Iedereen begint bij ons met een gratis proefles. Na deze eerste les hebben wij een goed beeld van jou en je rijniveau. Met deze kennis kunnen we in overleg een persoonlijk en op maat gemaakt pakket voor je samenstellen. Bij rijschool MariGO staat professionaliteit en doeltreffendheid op de eerste plaats. De lessen worden gegeven door een ervaren en zeer enthousiaste gecertificeerde vaste instructeur of instructice. Bij MariGO zijn er geen koffiepauzes of tankstops en daarbij hoef je ook geen andere leerlingen op te halen en thuis te brengen. Dat gaat allemaal van jouw tijd af en een ander hoeft toch niet te weten wat jouw leerprestaties zijn? Zo haal je het maximale uit je rijles!

De lesauto

De auto waarin je les krijgt is een Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX. De auto is bij uitstek geschikt als lesauto. Het zicht rondom is prima en de auto is lekker compact, tijdens de rijlessen geeft dit je extra comfort en veiligheid. Dankzij de 1.3 CDTI ecoFLEX motor is rijden in onze lesauto ook nog eens extreem zuinig en schoon: een prettig idee toch? Uiteraard is de lesauto voorzien van een navigatiesysteem, waarmee wij je leren navigeren door het verkeer, dat is ook een verplichte opgave voor het rijexamen! Daarnaast leer je rijden met cruise-control en biedt climate control uitkomst op warme lesdagen!

Hoe vaak lessen?

Twee rijlessen achter elkaar (blokuren van 100 minuten) zijn veel effectiever dan rijlessen van 50 minuten. Rijlessen die langer dan 100 minuten duren zijn voor de meeste leerlingen juist weer minder effectief. Het is dan moeilijk je concentratie vast te blijven houden en nieuwe informatie op te nemen. Oververmoeidheid tijdens het rijlessen proberen we juist te voorkomen. Uit ervaring blijkt dat rijlessen het meest efficient zijn door 2 x 50 minuten per week een rijles te nemen indien je tijd en financiele middelen hebt, niet alleen heb je dan sneller je rijbewijs, je zal uiteindelijk ook minder lessen nodig hebben. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een versnelde cursus of een langere termijn.

De tussentijdse toets

Wat is een tussentijdse toets? Het is een soort proefexamen, De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie en je krijgt ook tips van de examinator. Tijdens de tussentijdse toets zit er dus een examinator naast je die je rijvaardigheid beoordeelt.

De voordelen van de tussentijdse toets

  • Je slagingskans voor je praktijkexamen neemt aanzienlijk toe.
  • Nervositeit is een natuurlijke menselijke reactie. Een tussentijdse toets kan ervoor zorgen dat je nervositeit afneemt, omdat je een indruk krijgt hoe het praktijkexamen precies verloopt.
  • De examinator geeft na afloop advies over examenonderdelen waar nog extra aandacht aan gegeven moet worden.
  • Wanneer je de bijzondere manoeuvres tijdens de toets correct hebt uitgevoerd krijg je hiervoor vrijstelling bij je eerste praktijkexamen!